Kismamák mindennapi problémái

Kismama gondok,szoptatás,bébikellékek,masszázs

Kismama gondok,szoptatás,bébikellékek,masszázs

Eldugult orrok nehezítik a szopizást!!!

Orrszívás egy kelemeletlen de nagyon hasznos dolog

2014. november 24. - Kiss Magdolna

Nincs vagy csak nagyon ritka olyan gyerek aki szeretné az orrszívást, viszont ez a kellemetlen rossz nagyon -nagyon szükséges.  Ki tud úgy enni ha az orra tele van, és gondoljunk arra hogy a pici babánk nem tud elmenni egy zsebkendőért, hogy jól kifújja az orrát, sajnos ezt nekünk kell megtenni,hogy kiszívjuk neki.

Bármilyen orrszívót is használtok nem kellemes egyik sem,de itt gyorsan kell cselekednünk rutinosan és maga biztosan.

Változtass a pozíción!  

Míg egy csecsemő aki nem kapálózik úgy mint egy 2 éves gyermek, egyszerűbb is lefogni.De ha nagyobb a gyermek és nehéz egyedül az anyukának lefogni...

Itt egy jó pozició!

Ez a legkisebbeknek és a nagyobbaknak is előnyös.  ülj le a földre, vedd a lábaid közé a picit, úgy, hogy a feje legyen a combjaid között. Így stabilan tudod tartani a fejét, és ha kell (főleg az egészen apró gyerekeknél) még a kis kezeit is le tudod fogni, mégpedig a lábaddal. Tedd a kicsi karjait a combjaid alá, puhán, és biztosan fogják tartani. Ennek a pozíciónak rengeteg előnye van.: Egymagad is el tudod végezni az orrszívást, nem kell egy plusz ember, hogy lefogja. A combjaiddal stabilan tudod tartani a fejét, nem mozdul el, így elkerülhetitek a sérülést. Mindkét kezed szabad marad, így gond nélkül tudod adagolni az orrsprayt, esetleg nyugtathatod, simogathatod orrszívás közben a picikét. Nem az arcodat látja, amint éppen küzdesz, hogy az utolsó csepp váladékot is kiszívd! Adj a kezébe valamit! És a bónusz! Amíg a kis feje a combjaid között van, a lábaddal takarod a fülét, kevésbé fogja hallani a porszívót! 2. Ha már a porszívó bekapcsolásakor összerezzen, szerettesd meg vele a porszívót. Adj a porszívónak valamilyen kedves nevet. Mondd el, hogy minden kisgyerek ezt használja. Magyarázd el az ő szintjén, kedvesen, akár egy mesébe, történetbe szőve, hogy mire jó.

És ha  nem úgy veszi a levegőt mert tele az orra még nagyobb szükségetek van egy légzésfigyelőre.

 

http://www.csecsemomerleg-berles.hu/content/legzesfigyelo-berles.html

süti beállítások módosítása