Kismamák mindennapi problémái

Kismama gondok,szoptatás,bébikellékek,masszázs

Kismama gondok,szoptatás,bébikellékek,masszázs

Anyatejjel szeretnéd táplálni a picibabád!

Valami miatt tápszert kapott! Szeretnéd visszaállítani az anyatejre?

2015. február 08. - Kiss Magdolna

A baba visszaszoktatása a tápszerről az anyatejre

A legfontosabb: gyakran tedd mellre a babát! A cél napi 10 szoptatás, és a legjobb, ha ebben éjszakai szoptatások is vannak. Ha többször igényli a baba, mint 10-szer, akkor kapjon többször! Ha a baba nem szopik jól (nem hatékony, elutasítja a mellet, vagy fájdalmas a szoptatás), kérj tanácsot egy szoptatási tanácsadótól. A napi 10 szoptatás mellett igyekezz minél gyakrabban fejni is, és a lefejt tejet adni pótlásképpen a babának tápszer helyett. Ne keseredj el, ha eleinte keveset tud csak szopni a baba, illetve keveset tudsz fejni. A tej mennyisége cseppről cseppre növekszik. Ha nagyon nagy a különbség a tejed mennyisége és a baba napi igénye között, akkor a tejszaporítás hetekbe is telhet. De amíg egy csepp tej is van, a tej mennyisége visszahozható! Légy türelmes! A tápszerről való leválasztás módszere Ne hagyd el hirtelen a pótlást! Csak fokozatosan.

1. Készülj fel. Pár napig írd a pótlás mennyiségét, hogy lásd mennyi pótlást kap a baba egy nap. Ha van lefejt tej, használd ezt pótlásként. Ha nincs elég lefejt tej, szerezz donor női tejet (nálunk Újvidéken lehetséges) vagy használj tápszert.

2. Minden etetésnél először próbáld meg mellre tenni a babát. Ha elfogadja, és kiszívta a tejet, rakd át a másik mellre. Ha még igényli, érdemes megpróbálni visszarakni az első mellre, sőt, addig váltogatni a melleket, amíg a baba hajlandó elfogadni, van türelme hozzá. Ha már nincs, akkor jöhet a pótlás. (Cumisüveg helyett érdemes kipróbálni a Szoptanít nevű készüléket, amely segítségével a baba a mellen, szopás közben kapja a pótlást.)

3. Az első három nap: A baba TELJES NAPI pótlását csökkentsd le 30 ml-vel. Figyelem: Nem minden egyes evésnél kell 30 ml-vel kevesebbet adni, hanem a napi összes pótlást csökkentsd ennyivel. Figyeld a baba pisis és kakis pelenkáinak a számát (újszülöttkorban napi 4-6 jó, 6 hetes kor után már változó). Ha van elegendő kakis-pisis pelenka, akkor tartsd ezt a csökkentett szintet három napig. A babát MINDIG rakd mellre, ha kéri (ez azt jelenti, hogy akár 10 perccel az etetés után, vagy félórával, vagy egy órával), és használj ki minden alkalmat, hogy a mellen vigasztalódjon, és ne cumival, mert ezzel is serkenti a tejtermelést.

4. A második három nap: Ha sikerült az első csökkentés, akkor most csökkentsd a pótlást még napi 30 ml-vel. Figyeld a baba kakis-pisis pelenkáit. Mindig rakd mellre a babát, ha kéri.

5. A harmadik három nap: Ha jól mennek a dolgok, akkor most megpróbálhatod hogy a napi összpótlást 60 ml-vel csökkented egyszerre. Ha még döcögősen megy, akkor próbáld meg csak 30-cal csökkenteni. Továbbra is figyeld a baba kakis-pisis pelenkáinak a számát.

 

 

http://www.mellszivo-webaruhaz.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamagondok.blog.hu/api/trackback/id/tr317097065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harisnyaoutlet 2015.03.05. 20:30:12

Prémium minőségű gyerek harisnya, kizárólag igényeseknek!

harisnyaoutlet.hu/gyerek
süti beállítások módosítása