Kismamák mindennapi problémái

Kismama gondok,szoptatás,bébikellékek,masszázs

Kismama gondok,szoptatás,bébikellékek,masszázs

Pisis lepedő 6 évesen? Ha téged is aggaszt, ez a cikk neked szól!

2015. április 12. - Kiss Magdolna

Gyermekünk szobatisztaságra szoktatása során legtöbbször azokat a módszereket alkalmazzuk, amelyeket rajtunk is alkalmaztak anno a szüleink. Ha elnéző türelemmel viseltettek kis- és nagydolgaink beszabályozása során, valószínűleg mi is türelmesebbek leszünk csemeténkkel. Ám mi történik akkor, ha hiába a türelem és a legtündibündibb trükkök, gyerkőcünk az ovi kapuja előtt állva még mindig nem teljesen szobatiszta?
 
Valljuk be, a legtöbb anyuka ilyenkor már elbizonytalanodik. Nyugtalan lesz, egyre több kérdés merül fel benne a téma kapcsán és egyre többször kattint majd a neten az ehhez hasonló bejegyzésekre. :) De vigyázat, a picurok radarja nagyon érzékeny anyu reakcióira! Észreveszik a sűrűsödő lopott pillantásokat, érzékelik a nyugtalanságot a hangodban, és értetlenül néznek rád, ha játék közben egyre sűrűbben hangzik el a kérdés: nem kell pisilni? A csalódottság az arcodon - ha netán vizes lepedőben ébred éjjel - pedig mindennél jobban megviseli őket.
 
Pedig elég gyakori, hogy 3 évesen még előfordulnak a nappali balesetek, az éjszakai ágybavizelés pedig még később sem probléma, ha az nem válik rendszeressé. Jelentkezhetnek a problémák stressz hatására (megfelelési kényszer, bizonytalanság, családi problémák, új élethelyzet) vagy akár szervi oka is lehet (hólyaggyulladás, veseproblémák stb) annak, ha a gyerek még jóval 3 éves kor után is bevizel. Az éjszaki bepisilések sokkal később is (kisiskolás korban, akár alsó tagozat végéig) lehetnek spontán reakciók egy-egy extrémebb élethelyzetre. Nagyon fontos, hogy ezeket a szituációkat jól kezeljük, és orvosoljuk a problémát, ami ide vezetett, hogy ezzel elejét vegyük, hogy rendszeressé váljon a dolog és maradandó lelki sérüléseket szenvedjen a gyerek.  A szemrehányás, szigor és a fenyítés a lehető legrosszabb megoldás ilyen helyzetekben. Még ha mi értetlenül állunk is a helyzet előtt, valami oka biztosan van, ha iskolás csemeténk lelke még vissza-visszanyúlik a csecsemőkorba. Derítsük ki mihamarabb mi az! Az átmeneti időszakban használjunk matracvédőt, vagy alkalmazzunk házi praktikákat a sárga foltok és szag eltüntetésére.
süti beállítások módosítása